Nieuws

Revisie Europese norm voor sportveldverlichting EN-12193

Vanuit de NSVV wordt op dit moment een actieve bijdrage geleverd richting de CEN via de NEN, omtrent het actualiseren en reviseren van de Europese norm voor sportverlichting EN-12193. Wij willen u dan ook attenderen op bijgevoegd persbericht van de NEN hieromtrent. Mocht u vragen hebben over sportverlichting, dan wel over de toe te passen normen voor de diverse sportaccommodaties, dan verzoeken wij u contact met ons op te nemen, wij zijn u dan graag van dienst hieromtrent.

NEN Persbericht Normering Sportverlichting (2)

Holophane CityMAX

Nieuwe stadsoplossing: de CityMAX

“Met trots presenteren wij het nieuwste decoratieve LED armatuur voor binnenstedelijke toepassing van onze fabrikant Holophane, de CityMAX®! Vanwege een brede range aan lichtdistributies, lumenstromen van ca. 2.000 lm tot ca. 15.000 lm en diverse montagewijzen is het armatuur veelzijdig toe te passen. De IP66 en IK10 behuizing alsmede de levensduur van ca. 100.000 uur garandeert een duurzame toepassing van dit armatuur onder diverse omstandigheden.

Klik op CityMAX voor een visualisatie van dit decoratieve armatuur die naast vormgeving ook sterk is in lichttechniek en energie-efficiëntie!”

voestalpine Polynorm te Bunschoten

Recent heeft voestalpine Polynorm in Bunschoten een nieuwe hal in bedrijf genomen waar een nieuwe persenlijn o.a. menig deur, motorkap, kofferdeksel en spatbord produceert voor diverse gerenommeerde autofabrikanten.

De verlichting is uitgevoerd met de Holophane Prismpack armaturen die voorzien zijn van hoogrendement prisma optiek, waardoor met een beperkt aantal armaturen een maximaal lichtniveau te realiseren is. Het zelfreinigende effect maakt dat onderhoud beperkt blijft in deze industriële omgeving en wat bij voorgaande hallen reeds zijn voordeel bewezen heeft.

Bedrijfsfilm

Gedragscode Lichtberekeningen

ESZET Lighting is vanaf het begin betrokken geweest bij het opstellen van de Gedragscode Lichtberekeningen. Dit is een initiatief van de Nederlandse Lichtassociatie (NLA) en de Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde (NSVV). De Gedragscode Lichtberekeningen zal vanaf 1 november 2015 via de NSVV het licht gaan zien.

Als lid van de NLA alsmede de NSVV hebben wij een bijdrage mogen leveren aan het tot stand komen en implementeren van deze Gedragscode Lichtberekeningen. De NSVV heeft dan ook op 30 september 2015 een lezing gehouden over de Gedragscode op het NLA Lichtcongres dat plaatsvond tijdens de beurs Elektrotechniek 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht. In dit pdf-bestand vindt u deze presentatie die in hoofdlijnen aangeeft wat de Gedragscode inhoudt.

Als vanzelfsprekend gaat en staat ESZET Lighting voor kwaliteit van lichtberekeningen en heeft zich dan ook met ingang van 1 november 2015 aan deze Gedragscode gecommitteerd. Heeft u vragen over deze Gedragscode Lichtberekeningen, neemt u dan contact op met Mark Laponder, 06-10910972.

1234