De Gemeente Noordoostpolder heeft de sporthal de Bosbadhal te Emmeloord recent voorzien van nieuwe led verlichting.

Kenmerkend voor deze multifunctionele sportaccommodatie is het volledig zwarte plafond wat sinds de nieuwbouw als architecturaal aandachtspunt aangebracht is. Alle overige componenten aan het plafond zijn tevens zwart gemaakt, zo ook de armaturen natuurlijk.Dit alles om een zo uniform mogelijk donker beeld aan het plafond te krijgen.

Aangezien ieder lichtgevend object aan het plafond een groot contrast zal vormen met de zwarte achtergrond, is er in goed onderling overleg met de opdrachtgever gekozen voor een oplossing met lagere luminantie en dus een minder sterk contrast tussen armatuur en plafond. In het lichtplan is gekozen voor een armatuur met een (te) hoge lumenstroom, welke voor de gewenste Klasse I verlichting (Eh,gem 750 lux) sowieso al een flink stuk gedimd kon worden om zodoende de helderheid van het armatuur te reduceren. Middels de DALI sturing is als vanzelfsprekend de over-dimensionering naar aanleiding van de toegepaste onderhoudsfactor tevens “weg gedimd” alsmede zijn er ook klasse II en klasse III instellingen gerealiseerd.

Wij wensen de gemeente een plezierig en langdurig sportief gebruik van deze duurzame lichtoplossing met toepassing van de Holophane Haloprism armaturen