Projecten

Aanlegsteiger Tuindorp - Tolkamer

Recent hebben wij een bijdrage mogen leveren aan een niet alledaagse toepassing, namelijk de verlichting van een aanlegsteiger in de Rijn bij Tuindorp-Tolkamer. De installateur welke o.a. aansluitkasten moest plaatsen voor walstroom was op zoek naar lichtoplossingen welke een snel leverbare invulling kon geven aan deze afwijkende situatie. Middels de loopbrug kan men de steiger benaderen. Deze steiger zal bij hoog water met het waterpeil mee stijgen, en zal tevens verbinding blijven houden met de dijk middels de loopbrug. Bij extreem hoog water zal dan dus deze loopbrug mogelijk ook onder water komen te staan, waardoor de daarop aangebrachte installaties, en dus ook de verlichtingsarmaturen, hiervoor geschikt dienen te zijn. Om die reden hebben wij in goed onderling overleg met de installateur gekozen voor de IP69 Pascal armaturen van het fabricaat Sammode. Op de steiger is gekozen voor de Citymax armaturen van het fabricaat Holophane in een rondstralende lichtkarakteristiek. Door de “vlakglas techniek” van het armatuur geeft dit een minimale lichthinder voor de omgeving en wordt het licht op efficiënte wijze gestuurd richting de steiger om zodoende een goede werkverlichting op de steiger te realiseren.

Manege 't Oale Spoor Hellendoorn

Manege 't Oale Spoor beschikt sinds kort over een nagelnieuwe rijhal! De regio Hellendoorn mag zich rijk prijzen met deze schitterende paardensport accommodatie. Nadat de aannemer de hal in basis gezet had, is door noeste inzet van vrijwilligers van de ruitervereniging met bloed, zweet en tranen het casco verder afgewerkt en is daarmee een prachtige rijhal gerealiseerd. Wij waren zeer verheugd hier via de elektrotechnisch installateur de LED verlichting te mogen leveren. De toepassing van de 3F Filippi armaturen,type LEM, resulteren in een accommodatie welke voldoet aan de KNHS eisen voor klasse II wedstrijdverlichting. Wij wensen de ruitervereniging vele jaren plezier van deze duurzame investering!

Voestalpine Automotive Components Bunschoten

Voestalpine Automotive Components Bunschoten (vh Polynorm) heeft voor de terrein verlichting recent de stap naar LED gemaakt. Het nieuwe emballage terrein aan de zuidzijde is voorzien van Holophane HMAO LED armaturen! Deze vlakgeplaatste armaturen welke gebruik maken van grote efficiënte glazen lenzen sturen het licht asymmetrisch het terrein op waarbij het kenmerk is dat er naast goede horizontale verlichting tevens optimale verticale verlichtingsssterktes behaald worden. Deze verticale verlichtingsniveau’s worden door de heftrukchauffeurs bij het stapelen van de kratten zeer gewaardeerd omdat men zodoende ook op hoogte nog labels op kratten kan aflezen. Ook wordt er door deze lenstechnologie een te overmatige hoeveelheid licht direct onder en rondom de mast voorkomen zoals dat veelal bij de conventionele vlakstralende asymmetrische schijnwerpers het geval was.

Tevens is de start gemaakt met het verlichten van de verkeersroutes op het terrein met toepassing van de Holophane V-max armaturen, echter daar zullen wij u later nog representatieve beelden van tonen.

PG P+R Westraven Utrecht

Na onderzoek van de diverse mogelijkheden vanuit de Gemeente Utrecht heeft men eerder dit jaar besloten om de parkeergarage P+R Westraven naast het hoofdkantoor van Rijkswaterstaat in Utrecht aan de A12 te renoveren qua verlichting. De afgelopen weken is er dan ook hard gewerkt en zal het geheel na “de laatste puntjes op de i” binnenkort als geheel opgeleverd kunnen worden.

Met de vervanging van T8 naar LED armaturen was tevens een wens om een verbeterd en zodoende veiliger lichtniveau te realiseren mogelijk. Het geheel is maximaal verduurzaamd door de 3F Filippi Linda Transparant LED DALI armaturen te sturen middels bewegingssensoren welke bij afwezigheid van bezoekers na verloop van tijd terug zullen dimmen naar een minimaal lichtniveau. Zodoende zal een optimale energiebesparing gerealiseerd kunnen worden door het licht enkel te laten branden wanneer dat strikt nodig is in deze parkeergarage welke 24/7 toegankelijk is voor o.a. bezoekers van het Utrechtse stadscentrum.

Het parkeerdek op de 5e VD is voorzien van Holophane V-max armaturen welke een goede gelijkmatige verlichting op het dek tot stand brengen. De V-max armaturen zullen tevens binnenkort de entree en uitgang zones aan de buitenzijde op de begane grond verlichten waarna de gehele garage weer nieuw in het licht staat en waar menig bezoeker weer vele jaren met een veilig gevoel zijn auto kan parkeren!

Sporthal de Weeren Amsterdam

Zeer recent is Sporthal de Weeren te Amsterdam opgeleverd na een intensieve renovatie. Naast de sporthal an zich zijn tevens alle nevenruimtes aan bod gekomen en is alles weer fris geschilderd en opnieuw betegeld etc etc. Als vanzelfsprekend kon ook de verlichting niet achterblijven! Aangezien de gemeente Amsterdam niet goed bekend was met een oplossing middels puntverlichting, was een bezoek aan een referentieproject alsmede een goede argumentatie en onderbouwing de grondslag om toch de stap te zetten naar de oplossing middels Holophane Haloprism LED armaturen als vervanging van de vroegere TL lijnverlichting. De hal was voorheen primair in te zetten voor klasse II wedstrijden, maar is door deze renovatie qua verlichting tevens geschikt voor klasse I wedstrijden! De DALI sturing maakt het mogelijk om middels een touchscreen bedieningspaneel in de beheerdersloge de diverse licht scenario’s aan te sturen. Ondanks een duurzame keuze toch een upgrade van deze sporthal welke nu weer volledig “futureproof” is!

12345