Projecten

Parkeerdek Engie Zaandam

In het voormalige hoofdkantoor van Ahold te Zaandam is reeds vele jaren de firma Engie gehuisvest. De vestiging kampte met een tekort aan parkeerplaatsen die met de oplossing van Continental Carparcs op een duurzame en efficiënte wijze is opgelost. De modulaire opbouw van dit soort parkeerdekken is reeds vele malen eerder zeer succesvol gerealiseerd en was dan ook hier de gewenste oplossing.

Op het parkeerdek zijn Holophane V-max armaturen toegepast op kantelbare masten en onder het dek de 3F Filippi Linda LED armaturen. Deze functionele opzet is in het kader van duurzaamheid de ideale oplossing die de medewerkers van Engie voor vele jaren een veilig en vertrouwde parkeervoorzieningen zal bieden.

Avicenna College Rotterdam

Enige weken geleden heeft het Avicenna College uit Rotterdam zijn intrek genomen in haar nieuwe optrek. Het oude schoolgebouw is volledig gestript en tevens voorzien van een nieuwe aanbouw om zodoende een geheel nieuw en fris pand te kunnen betrekken. Het binnenplein is voorzien van decoratieve bolder armaturen van ons fabricaat Holophane die sfeervol dit recreatieve binnenplein zullen verlichten. De Factor Small armaturen aan de voorzijde van het pand zullen op functionele wijze het voorterrein verlichten. Wij wensen de studenten veel leerplezier op deze mooie locatie nabij Ahoy.

Grand Vision Soesterberg

Grand Vision heeft haar hoofdkantoor in de mooie bosrijke omgeving van Soesterberg. Zij is het moederbedrijf van onder andere de winkelketens Pearle en Eye Wish opticiens. Door de noodzakelijke uitbreiding van het bestaande parkeerterrein is tevens de mogelijkheid aangepakt om de verlichting te optimaliseren.

Grand Vision had specifieke wensen met betrekking tot een minimum aan lichthinder voor de omgeving, aangezien de uitbreiding grensde aan bestaande woningen van de buren. Ook wilde men zeker niet inleveren op verlichtingssterkte in kader van de veiligheid van de medewerkers. Gekozen is voor de Holophane Citymax armaturen die met een maximaal breedstralende lichtdistributie vanaf een lichtpunt hoogte van maar 4 meter toch een goede gelijkmatigheid op het terrein weten te realiseren. De LED lenzen zijn weggewerkt achter een vlakke hardglazen afscherming wat het armatuur een mechanische impact resistentie geeft van IK10 en met deze vlakglas oplossing een minimum aan hinderlijke inkijk in het armatuur geeft wat voor een rustig en comfortabel lichtbeeld zorgt.

Machine Fabriek Harderwijk

Machine Fabriek Harderwijk heeft met trots recent zijn nieuwe locatie op industrieterrein Lorentz betrokken. In vergelijk met de oude locatie biedt de ruime opstelling van het machinepark de medewerkers volop de kans om prettig te werken. Op de oude locatie liet het verlichtingsniveau ook nog wel wat te wensen over. Om die reden is dan ook ten behoeve van deze nieuwbouw kritisch naar diverse verschillende verlichtingsoplossingen gekeken.Oplossingen met inductie en lijnoplossingen passeerden de revue.

De uiteindelijke keuze voor de Holophane Haloprism LED “puntverlichting” armaturen is op basis van reële en praktische overwegingen gemaakt en heeft zijn voordeel dan ook inmiddels bewezen. Door de PrismaLED™ lichttechniek in deze armaturen is naast goede horizontale verlichting tevens een goede verticale verlichting gewaarborgd. Deze “volumetrische verlichting” draagt bij aan een minimum aan schaduwwerking wat bij de precieuze werkzaamheden die men uitvoert als comfortabel ervaren wordt.

Parkeergarage P+R Driebergen-Zeist

Recent heeft de NS haar nieuwe P+R parkeergarage in gebruik genomen op NS station Driebergen-Zeist. En wat zijn parkeergarages tegenwoordig toch mooi!

Mooi in de bouwkundige zin van het woord, maar zeker ook mooi in de duurzaamheidszin. Deze parkeergarage is energieneutraal! Het dakoppervlak is voor de helft bedekt met zonnepanelen, waardoor deze garage zelfvoorzienend is qua energie. Zeer binnenkort zal de andere helft van het dak tevens voorzien worden van zonnepanelen waardoor de mogelijkheid bestaat het aantal plekken voor elektrische auto’s drastisch uit te breiden door meer laadpalen te kunnen plaatsen. De verlichtingsinstallatie, voorzien van 3F Filippi Linda LED DALI armaturen, wordt via sensoren gedimd aan de hand van detectie van aanwezigen waardoor het licht dus in principe in basis gedimd brand, en pas volledig zal branden als er bezoekers zijn in de garage. Zodoende zal er nooit onnodig licht branden op verdiepingen waar geen bezoekers aanwezig zijn.

123456