Projecten

Parkeergarage P+R Driebergen-Zeist

Recent heeft de NS haar nieuwe P+R parkeergarage in gebruik genomen op NS station Driebergen-Zeist. En wat zijn parkeergarages tegenwoordig toch mooi!

Mooi in de bouwkundige zin van het woord, maar zeker ook mooi in de duurzaamheidszin. Deze parkeergarage is energieneutraal! Het dakoppervlak is voor de helft bedekt met zonnepanelen, waardoor deze garage zelfvoorzienend is qua energie. Zeer binnenkort zal de andere helft van het dak tevens voorzien worden van zonnepanelen waardoor de mogelijkheid bestaat het aantal plekken voor elektrische auto’s drastisch uit te breiden door meer laadpalen te kunnen plaatsen. De verlichtingsinstallatie, voorzien van 3F Filippi Linda LED DALI armaturen, wordt via sensoren gedimd aan de hand van detectie van aanwezigen waardoor het licht dus in principe in basis gedimd brand, en pas volledig zal branden als er bezoekers zijn in de garage. Zodoende zal er nooit onnodig licht branden op verdiepingen waar geen bezoekers aanwezig zijn.

Cargill - Gerkens Cacao Wormer

Gerkens Cacao te Wormer, sinds 1986 onderdeel van Cargill Cocoa & Chocolate, heeft recent o.a. de “Perserij Oost” voorzien van LED verlichting. Na vele jaren goede ervaringen en bekendheid te hebben met de HACCP gasontladingsarmaturen van Holophane, type Vanquard Plus en Small Vanquard Plus, werden de mogelijkheden van LED onderzocht. Sterke wens was het reduceren van onderhoud, aangezien de periodieke lampvervangingsacties in deze omgeving geen sinecure bleek te zijn. De perserij was qua omgeving echter niet de beste omgeving voor LED ivm de hoge omgevingstemperatuur! Na enkele tests en proefopstellingen met LED armaturen van diverse afkomst, is uiteindelijk de keuze gevallen op de Holophane Vantage LED armaturen. De Vantage LED is specifiek ontwikkeld voor toepassing in HACCP omgevingen. Dit armatuur met een gespecificeerde levensduur van 100.000 uur (L70B50) is geschikt voor toepassing in omgevingen waar de temperatuur op kan lopen tot een continue waarde van 50°C. Door de ideale lichtuittreding konden de oorspronkelijke 3 rijen armaturen gereduceerd worden naar 2 rijen, waarbij een goede gelijkmatige horizontale verlichting in combinatie met superieure verticale verlichtingsniveaus gewaarborgd kon blijven. De toepassing van Constant Lumen Output (CLO) zal voor vele jaren zorgdragen voor een constante verlichtingssterkte > 500 lux op werkvlakhoogte.

Aanlegsteiger Tuindorp - Tolkamer

Recent hebben wij een bijdrage mogen leveren aan een niet alledaagse toepassing, namelijk de verlichting van een aanlegsteiger in de Rijn bij Tuindorp-Tolkamer. De installateur welke o.a. aansluitkasten moest plaatsen voor walstroom was op zoek naar lichtoplossingen welke een snel leverbare invulling kon geven aan deze afwijkende situatie. Middels de loopbrug kan men de steiger benaderen. Deze steiger zal bij hoog water met het waterpeil mee stijgen, en zal tevens verbinding blijven houden met de dijk middels de loopbrug. Bij extreem hoog water zal dan dus deze loopbrug mogelijk ook onder water komen te staan, waardoor de daarop aangebrachte installaties, en dus ook de verlichtingsarmaturen, hiervoor geschikt dienen te zijn. Om die reden hebben wij in goed onderling overleg met de installateur gekozen voor de IP69 Pascal armaturen van het fabricaat Sammode. Op de steiger is gekozen voor de Citymax armaturen van het fabricaat Holophane in een rondstralende lichtkarakteristiek. Door de “vlakglas techniek” van het armatuur geeft dit een minimale lichthinder voor de omgeving en wordt het licht op efficiënte wijze gestuurd richting de steiger om zodoende een goede werkverlichting op de steiger te realiseren.

Manege 't Oale Spoor Hellendoorn

Manege 't Oale Spoor beschikt sinds kort over een nagelnieuwe rijhal! De regio Hellendoorn mag zich rijk prijzen met deze schitterende paardensport accommodatie. Nadat de aannemer de hal in basis gezet had, is door noeste inzet van vrijwilligers van de ruitervereniging met bloed, zweet en tranen het casco verder afgewerkt en is daarmee een prachtige rijhal gerealiseerd. Wij waren zeer verheugd hier via de elektrotechnisch installateur de LED verlichting te mogen leveren. De toepassing van de 3F Filippi armaturen,type LEM, resulteren in een accommodatie welke voldoet aan de KNHS eisen voor klasse II wedstrijdverlichting. Wij wensen de ruitervereniging vele jaren plezier van deze duurzame investering!

Voestalpine Automotive Components Bunschoten

Voestalpine Automotive Components Bunschoten (vh Polynorm) heeft voor de terrein verlichting recent de stap naar LED gemaakt. Het nieuwe emballage terrein aan de zuidzijde is voorzien van Holophane HMAO LED armaturen! Deze vlakgeplaatste armaturen welke gebruik maken van grote efficiënte glazen lenzen sturen het licht asymmetrisch het terrein op waarbij het kenmerk is dat er naast goede horizontale verlichting tevens optimale verticale verlichtingsssterktes behaald worden. Deze verticale verlichtingsniveau’s worden door de heftrukchauffeurs bij het stapelen van de kratten zeer gewaardeerd omdat men zodoende ook op hoogte nog labels op kratten kan aflezen. Ook wordt er door deze lenstechnologie een te overmatige hoeveelheid licht direct onder en rondom de mast voorkomen zoals dat veelal bij de conventionele vlakstralende asymmetrische schijnwerpers het geval was.

Tevens is de start gemaakt met het verlichten van de verkeersroutes op het terrein met toepassing van de Holophane V-max armaturen, echter daar zullen wij u later nog representatieve beelden van tonen.

1234567