Projecten

Oliemolenhof Amersfoort

De Oliemolenhof in Amersfoort, het plein in het midden van “De Nieuwe Stad” op het voormalige fabrieksterrein van tandpastafabrikant Prodent, is ontwikkeld tot centraal park. De oorspronkelijke asfaltvlakte heeft plaats gemaakt voor een multifunctioneel plein met bomen, planten, zitgelegenheid en laadpalen voor elektrische auto’s. Decoratieve lichtmasten mochten natuurlijk zeker niet ontbreken! Een plek voor ontmoeting, ontspanning en evenementen. “De Nieuwe Stad” heeft daarmee een verbindend groen ‘stadshart’ en Amersfoort een aantrekkelijk nieuw plein welke multifunctioneel ingezet zal gaan worden. Toegepast zijn de Holophane CityMAX® armaturen uitgevoerd in een dimbare uitvoering. Zodoende kan voor ieder evenement de juiste lichtbeeld gerealiseerd worden.

Post NL Nieuwegein

Post NL heeft zeer recent haar nieuwste distributie centrum in Nieuwegein in gebruik genomen op bedrijventerrein Het Klooster. ESZET Lighting BV mocht hier net als bij de voorgaande Post NL depots de terreinverlichting adviseren en leveren via de installateur. De totale kavel betrof bijna 34.000 m2. Toegepast zijn de Holophane V-max en HMAO armaturen. Het project is opgezet vanuit de ambitie om het BREEAM-NL Excellent certificaat te kunnen verkrijgen.

Parkeergarage P+R Den Bosch

In de zomer van 2017 is de nieuwe Q-park parkeergarage “P+R NS station ’s Hertogenbosch” succesvol in gebruik genomen! Deze parkeergarage die parallel aan het spoor loopt vanaf het station richting het zuiden, is ruim bemeten qua beschikbare plaatsen. De garage beschikt over overdekte plekken maar nog een veel groter aantal plekken in de buitenlucht, zowel op het P-dek als op de begane grond links van de entree. Toegepast zijn de 3F Filippi Linda LED en 3F Filippi Petra LED armaturen voor de garage, de entreezone en de trappenhuizen, alsmede de Holophane V-max mastarmaturen voor het P-dek en het parkeerterrein. Deze armaturen met een lange levensduur en hoge energie efficiëntie zorgen ook hier weer voor een duurzame oplossing. Speciaal aandachtspunt was het voorkomen van eventuele lichthinder voor de omwonenden die eigenlijk pal naast de garage wonen, wat ook bepalend is geweest voor de lichtpunthoogte alsmede de lichtkarakteristiek van het toegepaste armatuur op de mast.

Tata Steel, Oxy snijhal/opslaghal

Medio april konden wij u al de foto’s laten zien van de net gemonteerde armaturen in de nieuwbouw van de Snijhal en Opslaghal bij de OXY fabriek bij Tata. Inmiddels is ook de spanning aangesloten en is alles in vol bedrijf na oplevering van deze nieuwbouw hal. Zoals beloofd tonen wij u hierbij dan ook enkele plaatjes van de licht installatie in werking! De reacties van medewerkers in deze hal zijn overtuigend en allen positief! Het verschil tov de bestaande snijhal voorzien van de traditionele Prismpack gasontlading armaturen en de nieuwe aanbouw voorzien van de Haloprism LED armaturen is zodanig dat er een duidelijke verbetering zichtbaar is vwb het lichtniveau. Met name de verschillen qua verticale verlichtingssterkte zijn goed merkbaar bij de toepassing van de Haloprism, wat eventuele schaduwvorming dus teniet doet en de visuele perceptie sterk verbeterd. De lange levensduur van deze armaturen zal nog vele jaren deze industriële hal voorzien van prettige en veilige werkverlichting.

Gemaal Boreel te Middelburg

Het in 1929 gebouwde gemaal Boreel bemaalt een groot gedeelte van het eiland Walcheren en is genoemd naar de toenmalige ingenieur van het Waterschap Walcheren, jonkheer J.L. Boreel. De bovenbouw is in zakelijk-expressionistische stijl in metselwerk opgetrokken met een zogenoemd “hoofdgestel” met siermetselwerk. Het gemaal loost op het Kanaal door Walcheren. De wens van de klant was om het gebouw meer uitstraling te geven, echter zonder daarbij de oorspronkelijke nostalgische bouwstijl te veel “geweld aan te doen” met bijvoorbeeld witte LED verlichting. Doelstelling was om een egaal verlichte gevel te krijgen met een niet te moderne uitstraling, wat middels 3 stuks Abacus Mura 70W SON-T symmetrische schijnwerpers gerealiseerd is. De hogedruk natrium kleur versterkt de nostalgische bouwstijl met metselwerk.

12345