Projecten

Sporthal de Weeren Amsterdam

Zeer recent is Sporthal de Weeren te Amsterdam opgeleverd na een intensieve renovatie. Naast de sporthal an zich zijn tevens alle nevenruimtes aan bod gekomen en is alles weer fris geschilderd en opnieuw betegeld etc etc. Als vanzelfsprekend kon ook de verlichting niet achterblijven! Aangezien de gemeente Amsterdam niet goed bekend was met een oplossing middels puntverlichting, was een bezoek aan een referentieproject alsmede een goede argumentatie en onderbouwing de grondslag om toch de stap te zetten naar de oplossing middels Holophane Haloprism LED armaturen als vervanging van de vroegere TL lijnverlichting. De hal was voorheen primair in te zetten voor klasse II wedstrijden, maar is door deze renovatie qua verlichting tevens geschikt voor klasse I wedstrijden! De DALI sturing maakt het mogelijk om middels een touchscreen bedieningspaneel in de beheerdersloge de diverse licht scenario’s aan te sturen. Ondanks een duurzame keuze toch een upgrade van deze sporthal welke nu weer volledig “futureproof” is!

Oliemolenhof Amersfoort

De Oliemolenhof in Amersfoort, het plein in het midden van “De Nieuwe Stad” op het voormalige fabrieksterrein van tandpastafabrikant Prodent, is ontwikkeld tot centraal park. De oorspronkelijke asfaltvlakte heeft plaats gemaakt voor een multifunctioneel plein met bomen, planten, zitgelegenheid en laadpalen voor elektrische auto’s. Decoratieve lichtmasten mochten natuurlijk zeker niet ontbreken! Een plek voor ontmoeting, ontspanning en evenementen. “De Nieuwe Stad” heeft daarmee een verbindend groen ‘stadshart’ en Amersfoort een aantrekkelijk nieuw plein welke multifunctioneel ingezet zal gaan worden. Toegepast zijn de Holophane CityMAX® armaturen uitgevoerd in een dimbare uitvoering. Zodoende kan voor ieder evenement de juiste lichtbeeld gerealiseerd worden.

Post NL Nieuwegein

Post NL heeft zeer recent haar nieuwste distributie centrum in Nieuwegein in gebruik genomen op bedrijventerrein Het Klooster. ESZET Lighting BV mocht hier net als bij de voorgaande Post NL depots de terreinverlichting adviseren en leveren via de installateur. De totale kavel betrof bijna 34.000 m2. Toegepast zijn de Holophane V-max en HMAO armaturen. Het project is opgezet vanuit de ambitie om het BREEAM-NL Excellent certificaat te kunnen verkrijgen.

Parkeergarage P+R Den Bosch

In de zomer van 2017 is de nieuwe Q-park parkeergarage “P+R NS station ’s Hertogenbosch” succesvol in gebruik genomen! Deze parkeergarage die parallel aan het spoor loopt vanaf het station richting het zuiden, is ruim bemeten qua beschikbare plaatsen. De garage beschikt over overdekte plekken maar nog een veel groter aantal plekken in de buitenlucht, zowel op het P-dek als op de begane grond links van de entree. Toegepast zijn de 3F Filippi Linda LED en 3F Filippi Petra LED armaturen voor de garage, de entreezone en de trappenhuizen, alsmede de Holophane V-max mastarmaturen voor het P-dek en het parkeerterrein. Deze armaturen met een lange levensduur en hoge energie efficiëntie zorgen ook hier weer voor een duurzame oplossing. Speciaal aandachtspunt was het voorkomen van eventuele lichthinder voor de omwonenden die eigenlijk pal naast de garage wonen, wat ook bepalend is geweest voor de lichtpunthoogte alsmede de lichtkarakteristiek van het toegepaste armatuur op de mast.

Tata Steel, Oxy snijhal/opslaghal

Medio april konden wij u al de foto’s laten zien van de net gemonteerde armaturen in de nieuwbouw van de Snijhal en Opslaghal bij de OXY fabriek bij Tata. Inmiddels is ook de spanning aangesloten en is alles in vol bedrijf na oplevering van deze nieuwbouw hal. Zoals beloofd tonen wij u hierbij dan ook enkele plaatjes van de licht installatie in werking! De reacties van medewerkers in deze hal zijn overtuigend en allen positief! Het verschil tov de bestaande snijhal voorzien van de traditionele Prismpack gasontlading armaturen en de nieuwe aanbouw voorzien van de Haloprism LED armaturen is zodanig dat er een duidelijke verbetering zichtbaar is vwb het lichtniveau. Met name de verschillen qua verticale verlichtingssterkte zijn goed merkbaar bij de toepassing van de Haloprism, wat eventuele schaduwvorming dus teniet doet en de visuele perceptie sterk verbeterd. De lange levensduur van deze armaturen zal nog vele jaren deze industriële hal voorzien van prettige en veilige werkverlichting.

123456