Gemeente Amsterdam kiest voor LED sporthalverlichting!

Afgelopen zomerperiode hebben we vol trots voor de Gemeente Amsterdam t.b.v. meerdere (top)sporthallen nieuwe LED verlichting mogen leveren. Speerpunt daarbij waren 2 de topsporthallen, te weten Hal 1 van Sporthallen Zuid achter het Olympisch Stadion alsmede de Apollohal welke voor menig liefhebber een basketbalmekka is!

Parkeervoorziening OVG te Rotterdam

Parkeren is en blijft een dagelijkse frustratie voor menigeen. Waar zet ik veilig en vertrouwd mijn auto neer én liefst ook nog dicht bij mijn werk!?

MGGZ Zwolle Terreinverlichting

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar de combi van modern en klassiek kan vaak prima samen. Het schitterende nostalgische pand van de MGGZ te Zwolle is recentelijk voorzien van nieuwe LED verlichting rondom het pand. Toegepast zijn de Holophane Vista Junior armaturen aangevuld met de Denver Elite Wall aan enkele gevels.

Tata Centrale Werkplaats locomotief smeerkuilen

Recent heeft Tata IJmuiden de smeerkuil verlichting van de locomotieven werkplaats vervangen voor een duurzame LED oplossing. Na goed onderling overleg met de opdrachtgever omtrent een passende oplossing is gekozen is voor armaturen van het fabricaat Sammode, welke in deze kwetsbare situatie extreem slagvast zijn uitgevoerd. De armaturen zijn qua maatvoering zodanig gekozen dat ze goed in de bestaande uitsparingen passen en daarbij ook nog praktisch goed te installeren waren. Zodoende hoefde er geen aanpassing gedaan te worden aan de bouwkundige situatie. Na de eerste positieve reacties in de eerste gerealiseerde smeerkuil werden de medewerkers zodanig enthousiast dat in een zeer korte termijn nadien de overige smeerkuilen ook gelijk vervangen werden.

VION Leeuwarden

VION Food Group, met haar hoofdkantoor in Boxtel, is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in 13 landen wereldwijd. Medio 2017 heeft VION haar nieuwbouwlocatie in Leeuwarden succesvol in gebruik genomen. Deze locatie heeft al menig (h)erkenning gekregen op het gebied van duurzaamheid en heeft dan ook een BREEAM “Very Good” score behaald. De verlichting in de runderslachterij is uitgevoerd met 3F Filippi Linda LED armaturen welke voldoen aan de HACCP filosofie en met een brede ervaring in de voedselindustrie ook hier goed tot zijn recht kwamen.

Sporthal TU Delft

De TU Delft beschikt over meerdere bestaande sporthallen en heeft sinds kort de beschikking over een geheel nieuw gebouwde overdekte multifunctionele binnensport accommodatie. Deze sporthal is verlicht met Holophane Haloprism armaturen die inmiddels op meerdere locaties door het land toegepast worden bij diverse binnensport accommodaties.

Sporthal In de Biessen Hoensbroek

Eind jaren ’90 mochten wij de sporthal In de Biessen in Hoensbroek reeds in opdracht van de gemeente Heerlen voorzien van een efficiënte lichtoplossing van onze fabrikant Holophane. Destijds nog met puntverlichtingsarmaturen van het type Lobay 400W MVR. Toepassing van puntverlichting in sporthallen was toen in Nederland nog redelijk uniek ondanks dat onze oosterburen hier al veel vaker gebruik van maakten. Sinds begin van deze eeuw is punt verlichting voor indoor sportaccommodaties echter in bloei geraakt.

Promessa Deventer

Promessa Deventer, verwerker van vleesproducten voor onder andere de Coop supermarkt keten, heeft recent op de bestaande locatie een nieuwbouw uitbreiding kunnen realiseren. Deze nieuwbouw welke volgens de BREEAM methodiek ontworpen en uitgevoerd is, is een project waar 3F Filippi Linda LED armaturen zijn toegepast welke uitermate geschikt zijn voor deze HACCP omgeving. Aan de gevel bij de loading dock hangen Holophane V-max armaturen welke in de donker uren van de dag de chauffeurs voorzien van een veilige en comfortabele werkverlichting.

Tata PEFA

Bij de PEFA (pelletfabriek) van Tata IJmuiden zijn recent nieuwe armaturen gemonteerd bij de Vormerij alsook bij de AVI. De PEFA is de fabriek waar van ruw ijzererts met additieven de pellets gemaakt worden welke als “brandstof” dienen voor de hoogovens. Bij de AVI wordt het afval hiervan verwerkt. Vanwege de hoge vervuilingsgraad op deze locaties, alsmede vanwege de hoge omgevingstemperatuur is gekozen voor toepassing van de Holophane Haloprism armaturen. Deze armaturen voorzien van PrismaLED™ techniek waren reeds eerder succesvol toegepast bij de aanbouw van de OXY fabriek wat voor enkele techneuten op andere locaties aanleiding was om dit type armatuur ook elders toe te passen. De armaturen bij de Vormerij branden in principe 24/7 zonder dynamische stuur mogelijkheden obv aanwezigheidsdetectie of dergelijke. Om de overdimensionering van het lichtplan obv de lange levensduur van het armatuur dan ook duurzaam toe te passen is gekozen is voor een Constant Lumen Ouput (CLO) optie.

Verduurzaming (top)sporthallen Amsterdam

Zeer recent heeft de gemeente Amsterdam een GO gegeven voor de renovatie van 6 multifunctionele binnensportaccommodaties in onze hoofdstad. Belangrijkste discipline daarbij was de verduurzaming van de verlichting naar LED. Tevens was daarbij de wens om de verlichting op te schalen qua wedstrijdverlichting. Wij zijn blij en trots dat de gemeente voor onze lichtoplossing gekozen heeft!

1234567