Projecten

Tata Steel, Oxy snijhal/opslaghal

Medio april konden wij u al de foto’s laten zien van de net gemonteerde armaturen in de nieuwbouw van de Snijhal en Opslaghal bij de OXY fabriek bij Tata. Inmiddels is ook de spanning aangesloten en is alles in vol bedrijf na oplevering van deze nieuwbouw hal. Zoals beloofd tonen wij u hierbij dan ook enkele plaatjes van de licht installatie in werking! De reacties van medewerkers in deze hal zijn overtuigend en allen positief! Het verschil tov de bestaande snijhal voorzien van de traditionele Prismpack gasontlading armaturen en de nieuwe aanbouw voorzien van de Haloprism LED armaturen is zodanig dat er een duidelijke verbetering zichtbaar is vwb het lichtniveau. Met name de verschillen qua verticale verlichtingssterkte zijn goed merkbaar bij de toepassing van de Haloprism, wat eventuele schaduwvorming dus teniet doet en de visuele perceptie sterk verbeterd. De lange levensduur van deze armaturen zal nog vele jaren deze industriële hal voorzien van prettige en veilige werkverlichting.

Gemaal Boreel te Middelburg

Het in 1929 gebouwde gemaal Boreel bemaalt een groot gedeelte van het eiland Walcheren en is genoemd naar de toenmalige ingenieur van het Waterschap Walcheren, jonkheer J.L. Boreel. De bovenbouw is in zakelijk-expressionistische stijl in metselwerk opgetrokken met een zogenoemd “hoofdgestel” met siermetselwerk. Het gemaal loost op het Kanaal door Walcheren. De wens van de klant was om het gebouw meer uitstraling te geven, echter zonder daarbij de oorspronkelijke nostalgische bouwstijl te veel “geweld aan te doen” met bijvoorbeeld witte LED verlichting. Doelstelling was om een egaal verlichte gevel te krijgen met een niet te moderne uitstraling, wat middels 3 stuks Abacus Mura 70W SON-T symmetrische schijnwerpers gerealiseerd is. De hogedruk natrium kleur versterkt de nostalgische bouwstijl met metselwerk.

Van Eijzeren Zierikzee

De firma P. Van Eijzeren B.V. te Borssele in Zeeland is een veelzijdig dienstverlenend bedrijf. Men is voornamelijk actief in Zeeland, maar bestrijkt inmiddels ook de regio Westelijk Noord-Brabant en de Zuid Hollandse eilanden. Nationaal en internationaal heeft men ervaring op het gebied van landbouwmechanisatie, constructie - en installatietechniek. Voor de nieuwste vestiging in Zierikzee zocht men naar een zo efficiënt mogelijke licht oplossing en trad hierover in contact met ESZET Lighting. Het lichtplan werd opgesteld en uitgevoerd met de 3F LEM high bay armaturen van onze fabrikant 3F Filippi, wat na oplevering weer een tevreden klant opleverde!

Prologis Nieuwegein

Prologis is een sterk groeiend bedrijf in deze tijden van internetaankopen. Dit op- en overslagbedrijf van pakketten en andersoortige zendingen heeft in de afgelopen tijd meerdere vestigingen in ons land gerealiseerd. Op dit moment wordt er in het midden van het land, in Nieuwegein weer een mooie vestiging gebouwd. Dit BREEAM project is voorzien van terrein verlichting van onze fabrikant Holophane. De V-max armaturen die modulair zijn opgebouwd, bieden een breed scala aan lichtdistributies en lumenpakketten van ca 1.000 lm t/m 31.000 lm. Met deze mogelijkheden is een optimaal efficiënt lichtplan realiseerbaar met een minimum aan armaturen. De armaturen zijn qua levensduur gespecificeerd voor 100.000 uur @ L90B10 (@ Tq 15°C), wat langdurige inzetbaarheid waarborgt. Wanneer in de loop van dit jaar de vestiging opgeleverd zal worden, zullen wij natuurlijk het eindresultaat aan u tonen”

Steenfabriek Van der Sanden Spijk

Steenfabriek Van der Sanden is sinds 1925 producent van de oude vertrouwde baksteen waar menig woning mee opgemetseld wordt. De fabriek in de uiterwaarden van de rivier de Rijn bij Spijk was toe aan een renovatie van de aanwezige verlichting. Door de ovens waarin de bakstenen op ca 1100 °C gebakken worden, is de algemene omgevingstemperatuur hoog, in grote delen van deze productie omgeving. Tevens is de productieomgeving onderhevig aan significante vervuiling door al het stof dat vrijkomt bij het productieproces. De keuze voor LED armaturen was dan ook niet een vanzelfsprekendheid in verband met deze extreme omstandigheden. De opties zijn zorgvuldig afgewogen en na een proefopstelling is gekozen voor de Vantage LED armaturen van Holophane.

Deze van oorsprong HACCP armaturen hebben een gladde en afgeronde vormgeving die de stofophoping tot een minimum zal beperken, waarbij de toepasbaarheid bij hoge omgevingstemperaturen de langdurige inzet mogelijk maakt.

1234567