Project Remako Biddinghuizen

Er wordt op dit moment hard gewerkt op het terrein bij de firma Remako in Biddinghuizen! Deze handelsonderneming in papier en karton wordt o.a. voorzien van LED terreinverlichting. Zoals al meerdere malen eerder gerealiseerd bij grotere terreinen, is ook hier een voorstel gemaakt met de Holophane V-max en HMAO armaturen. Met deze duurzame en licht technisch zeer efficiënte armaturen kon een geoptimaliseerd lichtplan gerealiseerd worden. Doelstelling was een gemiddelde verlichtingssterkte van 10 lux op het parkeerterrein en 50 lux gemiddeld op het overige terrein waar vrachtwagens rangeren, keren etc.

Royal Duyvis Wiener Koog aan de Zaan

Eind 2016 heeft Royal Duyvis Wiener één van de productiehallen verduurzaamd middels de vervanging van traditionele verlichting naar nieuwe LED verlichting. De bestaande 66 stuks 400W HPI armaturen werden vervangen voor 36 stuks LED armaturen! Door toepassing van de Holophane Haloprism armaturen wordt een prettige en heldere werkverlichting van 500 lux op de vloer bereikt. Het PrismaLED™ systeem draagt zorg voor een optimale gelijkmatigheid en minimale schaduwwerking als gevolg van de geoptimaliseerde verticale verlichtingssterktes, en dat alles bij het sterk gereduceerde aantal armaturen!

DC Nutricia Zoetermeer

Nutricia in Zoetermeer, voor menigeen een herkenbaar punt vlak langs de A12 richting Den Haag, maakt inmiddels al weer vele jaren gebruik van de duurzame (LED) verlichting oplossingen van ons fabricaat 3F Filippi. De optimale geschiktheid voor HACCP omgevingen en de brede range aan mogelijkheden van de 3F Filippi Linda LED serie heeft er aan bijgedragen dat ook bij de recente renovatie van het distributiecentrum van Nutricia Zoetermeer de Linda LED in een speciale diepstralende versie is toegepast. De hoogglans aluminium diepstralende spiegel, welke geïntegreerd is in het armatuur, zorgt er voor dat het licht optimaal naar beneden gestuurd wordt. Het gewenste lichtniveau is zelfs op deze hoogte in de verschillende stellingpaden alsmede in het expeditie deel dan ook naar tevredenheid van de gebruikers significant verbeterd ten opzichte van de oude situatie.

Sortiva VSI hal te Alkmaar

Sortiva is een zelfstandig opererende afval verwerker en is dochter onderneming van HVC en de firma GP Groot. Sortiva is gevestigd op meerdere locaties in Nederland. Voor de nieuwbouw VSI hal (vuil sortering) op locatie Alkmaar die medio 2017 gerealiseerd is, werd de kans aangegrepen om een geheel nieuwe oplossing te onderzoeken met LED als uitgangspunt.

Avicenna College Rotterdam

Enige weken geleden heeft het Avicenna College uit Rotterdam zijn intrek genomen in haar nieuwe optrek. Het oude schoolgebouw is volledig gestript en tevens voorzien van een nieuwe aanbouw om zodoende een geheel nieuw en fris pand te kunnen betrekken. Het binnenplein is voorzien van decoratieve bolder armaturen van ons fabricaat Holophane die sfeervol dit recreatieve binnenplein zullen verlichten. De Factor Small armaturen aan de voorzijde van het pand zullen op functionele wijze het voorterrein verlichten. Wij wensen de studenten veel leerplezier op deze mooie locatie nabij Ahoy.

Grand Vision Soesterberg

Grand Vision heeft haar hoofdkantoor in de mooie bosrijke omgeving van Soesterberg. Zij is het moederbedrijf van onder andere de winkelketens Pearle en Eye Wish opticiens. Door de noodzakelijke uitbreiding van het bestaande parkeerterrein is tevens de mogelijkheid aangepakt om de verlichting te optimaliseren.

Machine Fabriek Harderwijk

Machine Fabriek Harderwijk heeft met trots recent zijn nieuwe locatie op industrieterrein Lorentz betrokken. In vergelijk met de oude locatie biedt de ruime opstelling van het machinepark de medewerkers volop de kans om prettig te werken. Op de oude locatie liet het verlichtingsniveau ook nog wel wat te wensen over. Om die reden is dan ook ten behoeve van deze nieuwbouw kritisch naar diverse verschillende verlichtingsoplossingen gekeken.Oplossingen met inductie en lijnoplossingen passeerden de revue.

Parkeergarage P+R Driebergen-Zeist

Recent heeft de NS haar nieuwe P+R parkeergarage in gebruik genomen op NS station Driebergen-Zeist. En wat zijn parkeergarages tegenwoordig toch mooi!

Cargill - Gerkens Cacao Wormer

Gerkens Cacao te Wormer, sinds 1986 onderdeel van Cargill Cocoa & Chocolate, heeft recent o.a. de “Perserij Oost” voorzien van LED verlichting. Na vele jaren goede ervaringen en bekendheid te hebben met de HACCP gasontladingsarmaturen van Holophane, type Vanquard Plus en Small Vanquard Plus, werden de mogelijkheden van LED onderzocht. Sterke wens was het reduceren van onderhoud, aangezien de periodieke lampvervangingsacties in deze omgeving geen sinecure bleek te zijn. De perserij was qua omgeving echter niet de beste omgeving voor LED ivm de hoge omgevingstemperatuur! Na enkele tests en proefopstellingen met LED armaturen van diverse afkomst, is uiteindelijk de keuze gevallen op de Holophane Vantage LED armaturen. De Vantage LED is specifiek ontwikkeld voor toepassing in HACCP omgevingen. Dit armatuur met een gespecificeerde levensduur van 100.000 uur (L70B50) is geschikt voor toepassing in omgevingen waar de temperatuur op kan lopen tot een continue waarde van 50°C. Door de ideale lichtuittreding konden de oorspronkelijke 3 rijen armaturen gereduceerd worden naar 2 rijen, waarbij een goede gelijkmatige horizontale verlichting in combinatie met superieure verticale verlichtingsniveaus gewaarborgd kon blijven. De toepassing van Constant Lumen Output (CLO) zal voor vele jaren zorgdragen voor een constante verlichtingssterkte > 500 lux op werkvlakhoogte.

1234567