Eind jaren ’90 mochten wij de sporthal In de Biessen in Hoensbroek reeds in opdracht van de gemeente Heerlen voorzien van een efficiënte lichtoplossing van onze fabrikant Holophane. Destijds nog met puntverlichtingsarmaturen van het type Lobay 400W MVR. Toepassing van puntverlichting in sporthallen was toen in Nederland nog redelijk uniek ondanks dat onze oosterburen hier al veel vaker gebruik van maakten. Sinds begin van deze eeuw is punt verlichting voor indoor sportaccommodaties echter in bloei geraakt.

Na vele jaren trouwe dienst was het ook in Hoensbroek tijd voor een verduurzaming. Na diverse prettige en informatieve gesprekken is de oplossing gevonden in een verlichting oplossing met de Holophane Haloprism armaturen voorzien van PrismaLED techniek die middels het draadloze Holos3Air systeem aangestuurd, geschakeld en of gedimd worden. Hiermee kon zonder een aanpassing te moeten doen aan de elektrische installatie toch een flexibel te bedienen en dimbaar systeem middels DALI gerealiseerd worden.

Binnenkort zullen de laatste klantspecifieke gewenste instellingen m.b.t. de draadloze aansturing ingeregeld worden. Toch is de hal na de zomervakantie al volop in gebruik door diverse scholen en verenigingen. Wij zijn blij te vernemen dat menig gymleraar zeer tevreden is met deze nieuwe verlichting en wensen de inwoners van de gemeente Heerlen dan ook vele jaren plezier van deze duurzame verlichtingsoplossing!