Zeer recent heeft de gemeente Amsterdam een GO gegeven voor de renovatie van 6 multifunctionele binnensportaccommodaties in onze hoofdstad. Belangrijkste discipline daarbij was de verduurzaming van de verlichting naar LED. Tevens was daarbij de wens om de verlichting op te schalen qua wedstrijdverlichting. Wij zijn blij en trots dat de gemeente voor onze lichtoplossing gekozen heeft!

Verleden week is er dan ook gestart met de renovatie van Sporthal Apollohal. Deze markante hal die sinds 1934 oorspronkelijk gebouwd is als tennishal, en nadien diverse aangepaste sportbestemmingen heeft gehad, is nu vooral bekend om de basketbalwedstrijden die hier gespeeld worden. Om die reden wordt hier dus dan ook een klasse I hal gerealiseerd met 750 lux als basis met een uitbreiding van het verlichtingsniveau naar 1500 lux voor het basketbal centercourt. Tevens wordt in deze hal gelijk de houten parketvloer vervangen. En als we het dan echt over duurzaamheid hebben, dan zal deze oude vloer zowaar elders weer worden ingezet met gevarieerde bestemmingen.

Vanaf week 30 zullen de overige 5 hallen van start gaan waaronder de prestigieuze accommodatie “Sporthallen Zuid” pal achter het Olympisch Stadion. Ook dit basketbal mekka zal verlicht gaan worden op internationaal topniveau 1500 lux! Na de bouwvak zullen wij u natuurlijk meer foto’s tonen van de dan inmiddels gerealiseerde (top)sporthallen!”